Entrevistes d’interés

Entrevista amb Edward O. Wilson

“…molts teòrics dels estats socialistes es manifestaren en contra del meu llibre perquè aquest contradeia la idea marxista, o millor dit, neomarxista, que dominava especialment a la Unió Soviètica, però també en altres països socialistes, que el cervell humà és una pàgina en blanc, que és completament mal·leable i que no hi ha una tal naturalesa humana. Durant dècades, la creença central del socialisme ha estat que existeix una organització política i social millor –l’adoptada per l’estat socialista, és clar–, i que calia que les persones s’hi adaptaren. La perspectiva de la sociobiologia apunta a una idea completament diferent. Primer de tot, la naturalesa humana és una cosa que sí que existeix, els orígens de la qual es remunten a la història genètica humana profunda, i que les societats han d’adaptar-se a la naturalesa humana i no la naturalesa humana a les societats.”

 

Podeu llegir l’entrevista completa a la web de la revista Mètode, seguint el següent enllaç:http://www.metode.cat/revistes/entrevista-monografic/edward-o-wilson
Publicat dins de EntrevistesEnvia un comentari

Entrevista amb Noam Chomsky

«Hi ha molta gent jove que no pot parlar amb l’àvia perquè aquesta parla una llengua “local”, mentre que els seus néts han après el que s’anomena llengua estàndard»

 

http://www.metode.cat/revistes/entrevista-monografic/noam-chomsky

Using Just 10% of Your Brain?

Psychology professors Christopher Chabris and Daniel Simons discusse these and other “neuromyths”.You should read ir, specially if you believe that: 

– Environments rich in stimuli improve the brains of preschool children.

– Individuals learn better when they receive information in their preferred learning style, whether auditory, visual or kinesthetic.

 

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324556304578119351875421218.html#articleTabs%3Darticle
Publicat dins de AltresEnvia un comentari

Why we have not evolved in over 10.000 years?

Most of the work in evolutionary psychology shows that we are essentially still acting as if we’re hunter/gatherers in Africa. Satoshi Kanazawa explains why in this interview.
It’s open for discussion.

 

http://bigthink.com/ideas/19486
Publicat dins de EntrevistesEnvia un comentari

Entrevista a Richard Dawkins

Un dels més coneguts i eficients divulgadors de l’evolucionisme parla -amb la claredat que és habitual en ell- de temes polèmics com la consciència, la psicologia evolucionista o la religió.Per a molta gent … el que cal fer és animar la gent a pensar que religió i ciència són perfectament compatibles i que es poden practicar totes dues, que no existeix absolutament cap connexió entre elles: la religió tracta sobre qüestions morals i… no sé què més… sobre qüestions profundes relatives a la nostra existència, mentre que la ciència s’ocupa de les preguntes del com. Però pense que és una manera covarda d’evadir el problema. No obstant això, puc entendre la motivació política que hi ha darrere d’aquesta posició.”

 

http://www.metode.cat/revistes/entrevista-monografic/richard-dawkins

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 14 8 ?